Туризъм, туризъм и пак туризъм в Слънчев бряг

За всеки съвременен турист едно пътешествие придружено с лятна почивка сред красота, море, планина, би се отразило божествено. Днес ще се спрем на курорта Слънчев бряг, в който може да се насладите не просто на почивка на море, а на истински туризъм.

За почитателите на спорта в Слънчев бряг се предлагат не малко баскетболни игрища, волейболни игрища, тенис на корт, велосипедно каране, миниголф игрища, гребни и платноходни лодки, водни ски, скутери, воден парашут, водни колела и др. Тук е създадена и конна база, а в нея се предлагат добре обяздени коне и подготвени от инструктори по езда. В курорт Слънчев бряг се организират и екскурзии по море, земя и въздух. Те са увлекателни и интригуващи за туристите, защото включват интересни туристически маршрути, посещения на различни паметници от българската култура и други.

Определено с туризъм и почивка в Сл. бряг никой и за миг не би скучал.

Тук десетки ресторанти приготвят невероятни гозби по български стил, като пресъздават уникални български и исторически традиции. Наред с националните специалитети в тях се предлага и европейска, и азиатска кухня. Не малко са нощните заведения с модерни нощни клубове и дискотеки, а музикалното вълшебство в тях претворява нощния хай-лайф на Слънчев бряг. И за малките туристчета детски атракционни заведения озаряват ваканцията им. Комплексите са като истински рай за децата.

За туристите в Слънчев бряг се провеждат редица мероприятия. Наред с тях посещение на българско село, а там интересната българска традиция е посрещане на гостите на вратата с хляб и сол и всичко това става под звуците на гайда, както е в старите български обичай. Интересна и забавна атракция са участията в рали-сафари. За любителите на силни усещания се предлага възможност да се спускат по стръмни планински склонове, да посещават български манастири. Организират се и екскурзии до градове, които са исторически паметници от Българското Възраждане.

Слънчев бряг разполага и дава възможност за развитие на конгресен туризъм. Във всеки един хотел може да приеме бизнес гостите си целогодишно, предоставяйки им необходимите условия и материали за за качествена конференция, за провеждане на семинари, конгреси, симпозиуми и др. Курортен комплекс Слънчев бряг, създава удобство за досег с историческото и културно наследство на България.

Всичко това прави Слънчев бряг световен туристически център и предпочитано място за отдих, почивки и туризъм от милиони хора по цял свят.