Моят любим гараж – жена

Знаете, ние жените не сме от най-заинтересованите – нито по автомобилите, нито по гаража, нито по нещо по-техническо (освен, разбира се, когато става въпрос да изберем най-оптималния хладилник или пералня – тогава за едното проучване научаваме тонове информация за часове :)). При мен положението е малко по-различно. Аз си взех книжката с желание, докато повечето ми приятелки трепереха от страх при първите си сядания зад волана. Някои за съжаление, още треперят. Аз – напротив. Карам си като пич, както се казва.
Возилото ми е VW Polo GTi 1,6 – малка, симпатична, корава и пъргава количка, която много си обичам. От всичко най-много ми харесва паркирането – особено тогава, когато някой мъж покрай мен или пък в колата си казва – „тази няма да успее“. Натривам им носовете от раз с шофьорските си умения :))
За разлика от повечето жени, обичам да прекарвам време и в гаража. Изобщо не ми е проблем да си сменя сама гума или да отремонтирам нещо по-малко (което не изисква сила). Хубавото е, че гаражът ми не е като мъжките, а е прилежно подреден. Е не чак като този на картинката, но поне всички инструменти са сортирани в шкафове и кутии, а двата ни семейни велосипеда са окачени на стените по мое предложение 🙂
И понеже обичам гаража си и най-вече естетиката и удобството в него, наскоро решихме семейно да му направим малко подобрение, като му инсталираме нова врата. Попаднахме на супер промоция от Secdoor за гаражни врати (отварящи се нагоре на секции) и много ми харесаха и на външен вид, и като изпълнение. Мъжът ми също одобри – какво да прави, горкия, и решението бе взето. По миналата седмица монтажистите от фирмата дойдоха и поставиха вратата. Няколко минути си играх като дете с дистанционното – много ме радва как се отваря и затваря вратата – доскоро тези врати ми изглеждаха огромен лукс, но в крайна сметка се оказа, че вече не са чак толкова скъпи и можем да си ги позволим.
Та така, гаражът ми стана с още няколко идеи по красив и уютен – е, знам, че не е предназначен за това, но така си го обичам 🙂