Елените – величие, красота, богата история

Една чудна българска приказка, като стар изрезка от черно-бял филм, разказва за едно омайно място из родината ни. Това е курорта Елените, сгушен в полите на Балкана.

Сега той представя своята неповторима картина, заради, която много туристи се връщат отново и отново на поредната почивка.

Ваканционно селище Елените се намира  по южните части на Стара планина, а пътят до там е осеян от красиви букови гори, бистри, ромолящи потоци, примамливи гледки, еко маршрути. Всяко едно от тях напомня за идентичност и феноменална красота. И колкото повече се доближава туриста до Елените, толкова по-невероятни картини се разкриват насреща. Синевата на Черно море, близостта с Бургас, множество малки и по-големи морски курорти. Няма как да бъде подминат и курорт Елените.

Историята на Елените разказва, че някога е създаден с идеята за парк, а днес множество хотели в Елените, предоставят неповторимата възможност за летуване, сред омайната природа и чистота на въздуха.

С истински разкош и всякакви удобства е придружен всеки един от хотелите в Елените, а това неминуемо го отрежда сред най-предпочитаните места за почивка, дори сравнен с големите морски курорти.

Курортът на Елените има свой плаж, множество ресторантчета, спортни игрища, възможност за практикуване на различни спортове, водни пързалки, тенис на корт и други. Разстоянието от Елените и къмпинг Свети Влас е съвсем малко.

Днес хотели в курорт Елените се отреждат в топ листата на двойките плануващи романтична ваканция. Това място е като земно късче от Рая, което знае как да поглези своите посетители. Мек климат, чист планински въздух, безкрайна зеленина, морски бриз са само частици от съвършенствата му.

Хотели в Елените са разположени на самата плажна ивица и наброяват над 800 метра. Всеки един от тях предоставя европейско ниво на обслужване.

Сред любимите места за посещение на отседналите в хотели в Елените се отреждат нос Емине, стария Несебър и други.