Географско разположение на курорт Лозенец

Едно неголямо селце в Югоизточна България, Лозенец или неповторимо място, където може да направите и вашата страхотна лятна ваканция със семейство и приятели.

Разположено в община Царево, Лозенец е недалеч от Бургас. Това райско кътче е дарено с приказна чиста природа, съхранена през годините.

Тук ключова роля за привлекателността на курорта играе морето и планината. Географското разположение на курорта го прави много предпочитана дестинация и любима точка за почивка в Лозенец.

В курорта отсядат както обикновени хора, така и известни български личности сред, които музиканти, актьори, творци и писатели.Лозенец е типично рибарско село, където разнообразието от морски видове риба радва рибарите и спомага кулинарията в региона. Невероятни и нечувани гозби от различни риби се приготвят в заведенията и ресторантите на Лозенец.

Разположението на курорта в близост с планина Странджа го прави още по-незаменимо място за почивка на много българи.

Климата по тези земи е приятен и предразполагащ истински комфорт в летните горещи дни.

С почива на място като Лозенец всеки ще си спести главоблъскането къде именно да релаксира и кое да избере дали морето или планината. Лозенец е така разположен, че дава от всички богатства на гостите си по много.

Уюта и ведрата атмосфера са съхранени и поместени във всеки дом. Хората в този край са дружелюбни и мили, а къщи и хотели претворяват най-доброто за посетителите си.

Разположението на хотели в двуетажни и триетажни къщи и вили създава идеалната атмосфера за почиващите.

Плажовете са не малко и правят летуването още по-изпълнено с емоции и страст.

Температурите варират между 22 и 25 градуса през първите месеци на горещото лято, а в края му достигат от 26 до 31 градуса.

Климата се дължи на планинска прохлада и морския бриз. Смята се дори, че морските води са не само благоприятни, но и лечебни, поради високите съдържания на минерални елементи. В тях нивата на калций, магнезий, йод и бром са ценни и признати в целия свят.

За лятна почивка в Лозенец допринася не само географското разположение, въпреки, че и то е много важно. Курортното селце години наред е градило име и е привличало посетители, будейки непрестанен интерес и карайки всеки гост, някой ден отново да се връща там.